Rangers pijnigt Nederlandse keeper richting Ajax-thuis

Rangers FC heeft zich zaterdag herpakt in de Schotse competitie. Na een gelijkspel tegen Livingston (1-1) en de nederlaag tegen Napoli (3-0) won de formatie van manager Giovanni van Bronckhorst in eigen huis van Aberdeen.

Glasgow Rangers
4 - 1
Aberdeen
Aberdeen

De zege tegen Aberdeen bood Van Bronckhorst weer wat lucht. Het gelijkspel tegen Livingston leverde de manager en zijn ploeg eerder een fluitconcert op en het Champions League-avontuur is tot nu toe een teleurstelling. 'Als speler en als trainer ben ik gewend aan de druk', zei Van Bronckhorst voor de wedstrijd. 'Ik spreek continu met de directie, maar over mijn toekomst en mijn positie is het tot nu toe nog niet gegaan.'

In aanloop naar het slot van de groepsfase, thuis tegen Ajax, won Rangers in ieder geval wel in de competitie. Het duel met Aberdeen begon nog met twee tegenvallers. Ridvan Yilmaz viel al vroeg uit met een blessure en Connor Barron zette de bezoekers op voorsprong. Nog voor rust stelde Rangers echter orde op zaken. Antonio Colak en John Lundstram zorgden voor de 2-1 voorsprong na 45 minuten.

Bij Aberdeen stond Kelle Roos onder de lat. Na voor rust al twee keer te hebben gevist, moest de Nederlander dat na rust nog twee keer doen. James Tavernier kopte raak uit een voorzet van Borna Barisic. Roos kwam daarna nog goed weg nadat de bal op de stip ging voor Rangers. De doelman koos voor de verkeerde hoek, maar zag Tavernier de paal raken. Rangers won uiteindelijk met 4-1 door een goal van invaller Alfredo Morelos.

Rangers krijgt dinsdag bezoek van Ajax in de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League. De Schotten zullen zich geen illusies maken. Alleen als Rangers met meer dan vier doelpunten verschil wint van de Amsterdammers, gaan Van Bronckhorst en co verder in de Europa League en wordt Europese uitschakeling voorkomen.