Napoli dendert vrolijk verder en helpt Ajax een handje

Napoli heeft een flinke stap gezet naar de winst van Groep A in de Champions League. De Italiaanse seizoensensatie won woensdagavond opnieuw van het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst en staat na vijf duels op de maximale score. Rangers heeft juist al zijn wedstrijden tot dusver verloren.

Napoli
Napoli
3 - 0
Glasgow Rangers

Waar vorig seizoen Ajax de grote surprise was van de groepsfase van de Champions League, daar is die rol dit jaar voor Napoli. Het loopt als een trein bij de nog ongeslagen ploeg van Luciano Spalletti, de coach die het zich zelfs kan permitteren om sterspelers rust te geven. Tegen Rangers begon er een geheel nieuwe voorhoede ten opzichte van de competitiezege van AS Roma van afgelopen weekend. Hirving Lozano, Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia namen woensdag allemaal plaats op de bank.

Giovanni Simeone kreeg zijn kans en greep die met beide handen aan. Eerst werd de aanvaller met een geweldige voorzet gevonden door Giovanni Di Lorenzo en opende hij de score; niet veel later verdubbelde Simeone met een knappe kopbal uit opnieuw een geweldige voorzet (deze keer van Mario Rui) de marge. Tanguy Ndombele schoot op de lat.

Rangers had het moeilijk in Napels en liep vooral achter de bal aan. In de tweede helft viel de Italiaanse concentratie wat weg en kwamen de gasten beter in de wedstrijd, maar Napoli-doelman Alex Meret hield zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd viel vervolgens de beslissing: Leo Østigard kopte uit een hoekschop de 3-0 binnen.

Na vijf wedstrijden heeft Napoli nu vijftien punten en al twintig keer gescoord. Het record van meeste doelpunten in de groepsfase van de Champions League staat op naam van Paris Saint-Germain, dat in 2017/18 24 keer scoorde. Napoli mag volgende week op bezoek bij Liverpool gaan proberen om dat record in handen te krijgen, maar zal zich op Anfield vooral willen verzekeren van de groepszege.

Met de overwinning op Rangers heeft Napoli ook Ajax een handje geholpen. De Amsterdammers mogen volgende week nu zelfs verliezen in Schotland, zolang het niet met een te grote marge is, om door te gaan in de Europa League.