Pochettino wacht af: 'Pas dan denk ik: oké, hij is de beste ter wereld'

Reacties

Volgens velen is Lionel Messi de beste voetballer ter wereld, maar als het aan Mauricio Pochettino ligt, kan de kleine Argentijn zich pas echt de beste noemen als hij met Argentinië het WK wint.

Pochettino wacht af: 'Pas dan denk ik: oké, hij is de beste ter wereld'

'Net als Diego Maradona of Pelé, moet je je status bevestigen met de trofee. Als je de trofee optilt, heb je zoiets van: oké, hij is de beste ter wereld. Omdat ik Argentijn ben, is het natuurlijk mijn wens dat Argentinië het WK wint', aldus Pochettino in gesprek met The Athletic.

De binnen niet al te lange tijd afzwaaiende Messi won met zijn club Barcelona vele prijzen, maar heeft met Argentinië nog relatief weinig internationaal succes. La Pulga pakte met zijn land weliswaar de Copa América, maar won nog nooit een wereldkampioenschap. 'De WK-winst is het enige dat Messi nog mist', stelt ook Pochettino.

De vijftigjarige oefenmeester was bij Paris Saint-Germain achttien maanden trainer van de Argentijnse superster. Daar had hij ook de Braziliaanse sterspeler Neymar onder zijn hoede. 'We kunnen zeggen dat Neymar een van de beste spelers in de geschiedenis van het voetbal is. Misschien heeft hij niet alles bereikt was Messi of Cristiano Ronaldo heeft bereikt, maar de kwaliteit is van hetzelfde niveau', toonde Pochettino zich positief.

Argentinië treft op het WK Saoedi-Arabië, Mexico en Polen in Groep C. Als het aan databureau Gracenote ligt, heeft het Zuid-Amerikaanse land in ieder geval een goede kans op de eindzege. Argentinië is ook een van de mogelijke tegenstanders van Oranje in de knock-outfase, mochten beide landen hun groep doorkomen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.