Argentijnse prachtgoal: toptalent nomineert zichzelf voor Puskás Award

Reacties

Met de toekomst van Argentinië lijkt het wel goed te zitten. Terwijl de wereldkampioen een reguliere overwinning op El Salvador boekte (3-0), ging de aandacht vooral uit naar de beloftenploeg. En dan met name naar Matías Soulé (20), die een wondergoal maakte.

Argentijnse prachtgoal: toptalent nomineert zichzelf voor Puskás Award
© TUDN

In Argentinië ging het afgelopen week vooral over Lionel Messi. En dan vooral vanwege het feit dat de zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or zich vanwege fysieke malheur moest afmelden voor de interlands. Ondertussen werd er gewoon gespeeld en konden doelpunten van Cristian Romero, Enzo Fernández en Giovani Lo Celso de afwezigheid van hun aanvoerder opvangen.

De beloften speelden ondertussen in Mexico, in Estadio de Mazatlán, tegen de leeftijdsgenoten van de gastheer. Met Thiago Almada stond er een wereldkampioen, die er op het WK in Qatar al bij was, binnen de lijnen. Met Soulé stond er ook een gerenommeerde goalgetter uit de Serie A op het veld.

Soulé, staat onder contract bij Juventus, maar is dit seizoen uitgeleend aan Frosinone. Daar maakte hij al tien competitiedoelpunten, hoewel zijn ploeg afstevent op degradatie uit de Serie A. Dat de Argentijn in topvorm is, bewees hij ook in Mexico.

De spits gaf zijn meegereisde landgenoten een waanzinnig cadeau, door op absurde wijze de bal in het doel te werken. Soulé maakte de 0-2 en zorgde voor een ultiem hoogtepunt op een doelpuntrijke avond (2-4), waar bij de uitreiking van de Puskás Award wel eens aan gememoreerd zal kunnen worden.

Bekijk hier het doelpunt:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.