Pochettino verdedigt Simons na cruciale misser in penaltyserie

Reacties

Mauricio Pochettino neemt Xavi Simons niets kwalijk na zijn gemiste penalty in het bekerduel met OGC Nice. Ook legde de trainer van Paris Saint-Germain na afloop uit waarom Kylian Mbappé maandagavond niet in de basis startte.

Pochettino verdedigt Simons na cruciale misser in penaltyserie
© Pro Shots
PSG
PSG
ns
0 - 0
Nice
Nice

PSG werd na strafschoppen uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi door het Nice van Justin Kluivert en Kasper Dolberg (Calving Stengs en Pablo Rosario ontbraken). Een misser van Simons werd de koploper van Frankrijk fataal. De achttienjarige middenvelder stapte bij de zevende strafschop naar voren, terwijl ervaren spelers als Presnel Kimpembe en Danilo Pereira nog niet aan de beurt waren geweest.

Volgens Pochettino was dat Simons' zijn eigen besluit. 'We hadden de eerste vijf penaltynemers van tevoren aangewezen. We dachten dat we het in de eerste vijf penalty's konden winnen. Daarna was het aan de spelers om op gevoel te besluiten wie een penalty zou nemen. Xavi was dus niet mijn besluit', zei de Argentijnse coach na afloop in gesprek met Le Parisien.

Pochettino had Simons tien minuten voor tijd in de ploeg gebracht voor rechtsback Colin Dagba. De trainer neemt het Nederlandse talent niets kwalijk. 'Ik had het volste vertrouwen in hem, net als elke andere speler. Als hij in het veld staat, heeft hij net zoveel recht om een penalty te nemen als de andere spelers. Hij is net als iedereen teleurgesteld, omdat we zijn uitgeschakeld.'

Mbappé
Zeker omdat PSG in de ogen van Pochettino beter was dan Nice. 'Maar we creëerden niet genoeg kansen.' In dat opzicht was het opmerkelijk dat Mbappé als reserve begon, maar dat had een goede reden. 'Hij had tijdens de laatste dagen wat last. Daarom besloten we dat hij niet zou starten en maximaal 30 tot 45 minuten zou spelen', verdedigde de coach die beslissing.

PSG heeft nog de Ligue 1 en de Champions League om voor te strijden, maar desondanks komt de uitschakeling hard aan. De laatste zeven jaar stond de Franse grootmacht altijd in de finale, die het zes keer won. 'Het is moeilijk om nu iets positiefs te vinden. We deden niet wat noodzakelijk was om te winnen en we hadden geen geluk met de penalty's. Maar we moeten optimistisch blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.