Nice schakelt PSG uit door misser van Simons

OGC Nice heeft maandagavond voor een verrassing gezorgd door Paris Saint-Germain uit te schakelen in de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France. In de strafschoppenserie miste invaller Xavi Simons de beslissende penalty.

PSG
PSG
ns
0 - 0
Nice
Nice

Na een levendige openingsfase waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. Justin Kluivert probeerde Kasper Dolberg te vinden met een verfijnd balletje richting het strafschopgebied, maar de Deense spits kwam er net niet bij.

Tien minuten daarna meldde de thuisploeg zich bij het vijandelijke doel. Marco Verratti bracht zichzelf, uit een pass van Ander Herrera, in scoringspositie, maar zijn harde schot verdween naast het Nice-doel.

De grootste kans van het eerste bedrijf kwam op naam van Lionel Messi. De 34-jarige Argentijn werd op maat bediend en hoefde de aan Nice verhuurde doelman Marcin Bulka alleen nog maar te verschalken. De 22-jarige Pool had door wat de vedette van plan was en redde fraai. Kort na de pauze had Kluivert de 0-1 op zijn schoen. Gianluigi Donnarumma had weinig moeite om zijn poging te pareren.

Simons
PSG zette na deze fase aan, maar slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Een nieuwe poging van Verratti werd knap verdedigd en de corner die volgde, leverde weinig op. PSG-coach Mauricio Pochettino besloot met nog tien minuten in de reguliere speeltijd te wisselen. Hij haalde Nuno Mendes en Colin Dagba naar de kant en bracht Juan Bernat en Xavi Simons in het veld.

De achttienjarige Nederlander kon in de minuten die hij kreeg niets aan de score veranderen. Kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd schoot Kylian Mbappé, die zijn tweehonderdste wedstrijd voor de Parijzenaars speelde, zijn enige grote kans van het duel naast het doel.

Doordat er in de Coupe de France niet verlengd wordt, moesten penalty's de beslissing brengen. Na eerdere missers van Leandro Paredes en Andy Delort was de misser van Simons bij de zevende penalty fataal voor PSG, waardoor Nice verder bekerde. Sinds 2015 stond Paris Saint-Germain liefst zeven jaar op rij in de finale, maar nu was de achtste finale dus het eindstation.