Simons imponeert bij PSG-optreden: 'Hij komt eraan'

Reacties

Xavi Simons heeft maandagavond indruk gemaakt op de Franse media bij zijn optreden namens Paris Saint-Germain tegen het bescheiden Vannes in het toernooi om de Coupe de France. De technicus maakte de negentig minuten vol en verzorgde een assist bij een van de drie treffers van Kylian Mbappé.

Simons imponeert bij PSG-optreden: 'Hij komt eraan'
© Pro Shots
Vannes
Vannes
0 - 4
PSG
PSG

'Simons was altijd aanspeelbaar en liet zien over een goede techniek te beschikken. Het was een heel zeker optreden, een veelbelovende prestatie', schrijft Le Parisien, dat zijn verslag opent met een foto waarop Simons Mbappé feliciteert. 'De jonge Simons leverde een goed optreden af', staat er in het fotobijschrift.

Ook L'Équipe is te spreken over de verrichtingen van de achttienjarige Nederlander. 'Het was zijn tweede basisplaats in de beker nadat hij al mocht aantreden tegen Feignies-Aulnoye (3-0). De Fransman Édouard Michut vierde zelfs zijn basisdebuut. Beiden presteerden overtuigend.'

'Michut moest er even inkomen, maar drukte daarna steeds meer zijn stempel. Simons was vanaf het begin steeds aanspeelbaar en leek naadloos op te gaan in het collectief van PSG. De voormalige jeugdspeler van Barcelona zocht voortdurend naar oplossingen en bewoog zich steeds tussen de linies.' L'Équipe stipt ook de 'passes en dribbels' van Simons aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Le Figaro licht de belofte eveneens uit. 'Hij komt eraan. In de vorige ronde viel Simons al op en ook tegen Vannes presteerde hij goed. Hij was echt een goede partner van Marco Verratti. Door de combinaties tussen die twee werd PSG tot leven gewekt. Simons speelde op rechts, wat niet per se zijn beste positie is, maar hij werkte uitstekend voor het collectief en was uiteindelijk ook van toegevoegde waarde met een assist op Mbappé.'

Het is nu de vraag of Simons ook in de Ligue 1 een keer een kans krijgt van trainer Mauricio Pochettino. Dit seizoen was dat nog niet het geval. Zondag gaat PSG op bezoek bij het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Onlangs schetsten we op VI PRO de situatie van Xavi Simons:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.