'Barcelona maakt werk van opmerkelijke rentree Xavi Simons'

Reacties

Barcelona hoopt Xavi Simons te kunnen verleiden terug te keren bij de club. Volgens bronnen in Spanje wil de Spaanse topclub de achttienjarige middenvelder graag overnemen van Paris Saint-Germain, waar de toekomst van de jonge Nederlander hoogst onzeker is.

'Barcelona maakt werk van opmerkelijke rentree Xavi Simons'
© Pro Shots

Eerder werd in Spanje en Frankrijk al gemeld dat er geen schot in de zaak zit bij de onderhandelingen over een nieuw contract van Simons. De huidige verbintenis van de jeugdinternational loopt volgende zomer af. Hij heeft een aantal maanden geleden al een voorstel voor contractverlenging gekregen, maar is daar nog niet op ingegaan. Simons en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola willen garanties hebben, ze willen van PSG horen dat er concrete plannen zijn om de jongeling meer te betrekken bij het eerste elftal.

Volgens Cadena SER maakt Barcelona al sinds april achter de schermen werk van een terugkeer van Simons, die de club in 2019 verruilde voor PSG. De naam Simons viel in het voorjaar bij een gesprek tussen Raiola en Barça-president Joan Laporta en laatstgenoemde zag het zitten om het talent terug te halen. Er is al langer frictie tussen Barça en PSG en Laporta zou het als een belangrijke morele overwinning zien om de tiener transfervrij over te namen van de Franse rivaal.

Inmiddels is volgens bronnen ook Xavi betrokken bij de plannen die Barcelona heeft met Simons. De opvolger van Ronald Koeman zou zijn goedkeuring hebben gegeven voor het terughalen van de jonge middenvelder, waardoor nu alle lichten op groen staan. Het terughalen van Simons heeft niet de hoogste prioriteit nu de problemen bij het eerste elftal nog groot zijn, maar Barcelona gaat achter de schermen doorpakken. Simons speelde in zijn eerste periode bij Barcelona niet voor het eerste elftal. Bij PSG staat de teller op twee optredens in de A-ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.