'Pochettino heeft even geen plek voor Simons wegens grote selectie PSG'

Reacties

Twee dagen voor het uitduel met Stade Brest, de club van Marco Bizot, heeft Mauricio Pochettino ervoor gekozen om Xavi Simons deze week niet met de A-selectie te laten meetrainen. De achttienjarige middenvelder moet zich voorlopig weer melden bij Onder-19.

'Pochettino heeft even geen plek voor Simons wegens grote selectie PSG'
© Pro Shots
Brest
Brest
2 - 4
PSG
PSG

Dat meldt Le Parisien woensdagmiddag. Pochettino vindt de groep op de training volgens de Parijse krant te groot worden, nu alle internationals terug zijn gekeerd na hun deelname aan het EK en de Copa América. Daarnaast trok PSG met Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Lionel Messi ook nog eens vijf topspelers aan, waardoor het steeds voller werd op het trainingsveld.

De kans op speeltijd wordt daardoor steeds geringer voor Simons. De talentvolle middenvelder kreeg net als enkele andere jonge spelers de kans om zich tijdens de voorbereiding te laten zien toen de selectie van PSG nog niet compleet was en zat tijdens het Super Cup-duel met Lille op de bank. Hoewel hij volgens Le Parisien een prima indruk heeft achtergelaten, kiest Pochettino er nu voor om hem weer bij Onder-19 te laten trainen.

Het is volgens PSG niet uitgesloten dat Simons op termijn weer terugkeert bij de A-selectie. De club wil voor het sluiten van de transfermarkt de spelersgroep nog verkleinen. Spelers als Thilo Kehrer, Layvin Kurzawa, Rafinha en Pablo Sarabia mogen volgens Le Parisien vertrekken, maar niets wijst er nog op dat dit gaat gebeuren. Daardoor blijft het uitzicht op minuten in de hoofdmacht beperkt voor Simons, die nog tot medio 2022 vastligt.

Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.