Simons toont zich opnieuw met fraaie treffer voor Paris Saint-Germain

Xavi Simons heeft zich ook in de tweede oefenwedstrijd van Paris Saint-Germain laten zien. Net als tegen Le Mans (4-0) was de jonge Nederlander zaterdag ook tegen FC Chambly Oise trefzeker: 2-2.

De inmiddels achttienjarige Simons staat voor zijn derde seizoen bij PSG, dat de middenvelder in de zomer van 2019 wegplukte bij Barcelona. Simons maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal en dat smaakt naar meer. Bij de start van de voorbereiding laat hij zichzelf in ieder geval zien aan coach Mauricio Pochettino.

Simons viel tegen Le Mans in en verzorgde toen het slotakkoord; zaterdag was hij in een erg jong team van PSG basisspeler. Hij zag Mauro Icardi een strafschop benutten, maar twaalf minuten na rust kwam Chambly Oise op gelijke hoogte. PSG wist zijn voorsprong al snel te herstellen, dankzij Simons. Met een fraaie voetbeweging vond hij de zeventienjarige Ismaël Gharbi, waarna Simons de diepte in ging en de bal terug kreeg. In het vijandelijke strafschopgebied aangekomen schoot hij raak.

Het kunststukje van Simons was niet voldoende voor de overwinning. Chambly Oise kwam kort voor tijd nog terug tot 2-2 en dat was de eindstand. Simons' landgenoot Georginio Wijnaldum is er bij PSG nog niet bij; de middenvelder viert na zijn deelname aan het EK nog vakantie.