Nieuw tijdperk bij PSG begonnen: Hakimi laat zich gelden, Simons trefzeker

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zijn eerste oefenwedstrijd in wat een nieuw tijdperk moet gaan worden bij de club gewonnen van Le Mans: 4-0. Topaankoop Achraf Hakimi liet bij zijn officieuze debuut direct zien wat ze bij zijn nieuwe werkgever van hem mogen gaan verwachten, terwijl Xavi Simons scoorde.

Nieuw tijdperk bij PSG begonnen: Hakimi laat zich gelden, Simons trefzeker
© Pro Shots

PSG zorgt deze zomer voor het vuurwerk op de transfermarkt, al werd alleen voor Hakimi nog een transfersom betaald. Georginio Wijnaldum en Sergio Ramos werden transfervrij binnengehaald en ook voor Gianluigi Donnarumma zal geen afkoopsom betaald worden. De verwachting is dat de Italiaans international een dezer dagen een meerjarig contract tekent in Parijs.

Wijnaldum viert na zijn EK-deelname nog vakantie, terwijl Ramos nog niet wedstrijdfit is. Zij waren er woensdag dan ook nog niet bij, maar Hakimi kon wel zijn eerste speelminuten voor PSG maken. De rechtsback, voor minstens zestig miljoen euro overgenomen van Internazionale, begon in de basis en schreef na een kenmerkende actie direct een assist op zijn naam.

Hakimi was tien minuten voor rust de aangever bij de 2-0, gemaakt door jongeling Ismaël Gharbi. Hakimi ging er op rechts op snelheid vandoor, passeerde een tegenstander en legde terug op de trefzekere middenvelder. Na een hoogstandje van Julian Draxler, die bijna scoorde met een heerlijk balletje buitenkant voet, had Mauro Icardi de score met een rake kopbal geopend.

In de tweede helft speelde PSG, met Simons als een van de invallers, de wedstrijd rustig uit. Pas in de slotfase werd de score verder uitgebouwd: Bandiougou Fadiga maakte de 3-0, voordat Simons het slotakkoord verzorgde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.