Stuit Bizot al snel op Messi? 'Zou mooi zijn om tegen hem te spelen'

Reacties

Hoewel hij zijn Ligue 1-debuut al achter de rug heeft, werd Marco Bizot donderdag nog gepresenteerd bij Stade Brest. De dertigjarige keeper kreeg onder meer een vraag over de wedstrijd van 20 augustus, wanneer Paris Saint-Germain op bezoek komt.

Stuit Bizot al snel op Messi? 'Zou mooi zijn om tegen hem te spelen'
© Pro Shots
Brest
Brest
1 - 1
Rennes
Rennes

Niet uit te sluiten valt dat Bizot dan Lionel Messi van scoren moet zien te weerhouden. 'Ik weet niet of Messi dan naar Brest komt, maar het zou erg leuk zijn om tegen hem te spelen', vertelde de voormalige AZ-sluitpost tijdens zijn presentatie.

Met een 1-1 gelijkspel bij Olympique Lyon beleefde Bizot in elk geval een geslaagde première bij de ploeg die vorig seizoen maar net het vege lijf redde. 'Ik zat pas kort bij de club, maar ik was niet nerveus. Ik vond het juist mooi dat ik meteen kon starten.'

Ook sportief directeur Grégory Lorenzi van Brest schoof aan bij het persmoment. 'Marco heeft een heel ander profiel dan de andere keepers die we hebben. Dat hij tegen Lyon in de basis stond, was een keuze van de trainer. Het is aan hem om zijn plaats te behouden', vertelde de bestuurder.

Bizot kreeg bij AZ De Muur als bijnaam. De voormalig keeper van Ajax, SC Cambuur en FC Groningen evenaarde in 2019 een vijftig jaar oud record van Heinz Stuy, die in 1971 als keeper van Ajax in 31 officiële wedstrijden de nul hield. Bizot, die met Oranje aanwezig was op het EK, stond in totaal in 164 officiële duels onder de lat in Alkmaar en hield daarin 72 keer de nul.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Bizot
Meer over M. Bizot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.