Xavi Simons laat zich in ongewone rol zien in de Youth League

Paris Saint-Germain - Manchester City is hét topaffiche van deze Champions League-avond. In de Youth League eindigde het voorproefje voor deze clash in een 1-1 gelijkspel, mede door een goal van Xavi Simons. Opvallend: de Nederlander stond bij PSG in de punt van de aanval.

De inmiddels achttienjarige Simons speelt normaal gesproken op het middenveld en maakte ook als middenvelder zijn debuut in het eerste elftal van PSG. Nu Mauricio Pochettino over vrijwel al zijn sterren kan beschikken, heeft hij Simons even niet nodig. De jongeling kwam daarom in actie in de Youth League en werd opgesteld als spits in het team van de Fransen. Afgelopen weekend werd daar tegen St-Pryvé St-Hilaire al voor het eerst mee geëxperimenteerd.

City kwam na een halfuur op voorsprong. Middenvelder Shea Charles was met een geplaatst schot trefzeker. De Engelsen namen de voorsprong mee naar de tweede helft, maar kwamen daarin met een man minder te staan, toen Finley Burns een directe rode kaart kreeg. PSG mocht bovendien een strafschop nemen en die werd binnengeschoten door Simons.

PSG wilde in de overtalsituatie meer en kwam twaalf minuten voor tijd zelfs tegenover negen man te staan, toen Charles zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Simons. De druk werd verder opgevoerd, maar City-doelman Cieran Slicker liet zich niet meer passeren. PSG staat nu na twee duels op twee punten in Groep A; City staat, na een eerdere 5-1 zege op RB Leipzig, al op vier punten.