Player of the Year Quiz: deze spelers kan Van Dijk opvolgen

Reacties

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk zat vorige week bij de zes genomineerden voor de Speler van het Jaar-verkiezing van de Engelse spelersvakbond (PFA), die zondag de winnaar bekend maakt. Reden voor een quiz over de Players of the Year in Engeland sinds de oprichting van de Premier League.

Player of the Year Quiz: deze spelers kan Van Dijk opvolgen

Daarvoor gaan we dus terug naar het seizoen 1992/93. Sindsdien werden er drie Nederlanders verkozen tot beste speler van het jaar door hun collega's. De Engelse pers (FWA) was het daar in één geval niet mee eens, zoals de Player of the Year van de FWA wel vaker verschilt van die van de PFA.

De prijs van de spelersvakbond (PFA) staat in de Premier League het hoogst in aanzien. Vaak is de winnaar van die verkiezing ook de favoriet van de schrijvende pers (FWA), maar dus niet altijd. Aan jullie om te raden wie sinds 1992/93 werden verkozen tot Player of the Year. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: per seizoen hebben we de Spelers van het Jaar van de PFA en de FWA op een rij gezet. Als hint geven we de club van de desbetreffende speler weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.