CL Quiz: historische duels tussen Ajax en Juve uit de jaren '90

Reacties

Ajax kan dinsdag voor het eerst sinds het seizoen 1996/97 de halve finale van de Champions League bereiken als het in de return van de kwartfinale afrekent met Juventus, tijdens de gloriejaren in de jaren negentig juist twee keer een de sta-in-de-weg van de Amsterdammers. Een quiz over die duels.

CL Quiz: historische duels tussen Ajax en Juve uit de jaren '90

Midden jaren negentig stuitte Ajax in twee seizoenen op rij op de grootmacht uit Turijn. In de veelbesproken Champions League-finale van 1996 onttroondde Juventus de titelhouder uit Amsterdam na penalty's. Een jaar later was de Italiaanse CL-winnaar in de halve finale opnieuw te sterk voor de mannen van Louis van Gaal (1-2, 4-1), die destijds voor het derde seizoen op rij de laatste vier haalden van het prestigieuze clubtoernooi.

Desondanks kan Ajax met enige trots terugkijken op de drie confrontaties met Juventus uit de jaren negentig, nog altijd een van de meest succesvolle periodes uit de clubhistorie. Tussen de spelers die destijds op het veld stonden zitten dan ook de nodige legendes. We zijn benieuwd of jullie ze twintig jaar later nog kennen. We helpen jullie alvast een eindje op weg door hun positie, rugnummer en nationaliteit weg te geven. Veel plezier!

Uitleg bij de quizper speler zijn de positie, het rugnummer en de nationaliteit weergegeven. Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.