Oranje Quiz: de topscorers aller tijden in de EK-kwalificatie

Reacties

Deze week begint het Nederlands elftal met wedstrijden tegen Wit-Rusland en Duitsland aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Reden voor een quiz over de topscorers aller tijden van Oranje in EK-voorronden.

Oranje Quiz: de topscorers aller tijden in de EK-kwalificatie

Het zal geen verbazing wekken dat die lijst wordt gedomineerd door internationals uit de jaren dat plaatsing voor het EK nog bijna een vanzelfsprekendheid was voor Nederland. Totdat Oranje in de herfst van 2015 een ticket misliep voor het EK 2016, nota bene het eerste toernooi waarop 24 landen welkom waren, was het Nederlands elftal er sinds het debuut in 1976 alleen niet bij op het EK 1984.

Welke internationals met hun doelpunten in de kwalificatiereeks Oranje naar de diverse EK's schoten, is het onderwerp van deze quiz. Als tips geven we clubs weg waarvoor ze speelden ten tijde van hun optredens in de EK-kwalificatieduels, de periode waarin ze die afwerkten en het aantal wedstrijden en doelpunten dat ze in totaal maakten in EK-voorronden. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.