Messi Quiz: wie speelden de meeste CL-duels voor Barcelona?

Reacties

Lionel Messi speelt deze week zijn 131ste Champions League-wedstrijd voor Barcelona. Daarmee hoeft de Argentijnse sterspeler nog maar één speler boven zich dulden op de lijst met meeste CL-duels voor de Catalanen. Wie liet Messi allemaal al achter zich op deze lijst?

Messi Quiz: wie speelden de meeste CL-duels voor Barcelona?

Messi bereikte zaterdag al een fraaie mijlpaal door de 800ste wedstrijd van zijn loopbaan voor club en land te spelen. Met 672 officiële duels voor Barcelona staat de 31-jarige steraanvaller inmiddels derde op de lijst van spelers met meeste duels voor de club. Op basis van optredens in het miljardenbal zal er na woensdagavond, als de return tegen Olympique Lyon op het programma staat, nog maar één speler boven hem staan.

Wie die recordhouder is, en welke (voormalige) spelers van Barcelona Messi allemaal al achter zich heeft gelaten op de lijst met meeste CL-wedstrijden voor de Catalanen, is het onderwerp van deze quiz. We geven als hint hun positie(s), de periode waarin ze bij Barcelona voetbalden en het aantal duels en goals in het miljardenbal voor de club weg. En we kunnen ook verklappen dat er behoorlijk wat Nederlanders bij zitten. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje achter hun naam zijn buitenlanders. De spelers zonder een sterretje zijn dus allemaal Spanjaarden. De posities zijn als volgt afgekort: GK = keeper, RB = rechtsback, CM = centrale middenvelder, LW = linksbuiten, CF = centrumaanvaller, enz. enz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.