Eindejaarsquiz (4): de Europese tegenstanders in 2023

Reacties

In de laatste week van 2023 blikt VI terug op het voetbaljaar met een dagelijkse quiz. Vandaag deel vier, over de Europese tegenstanders van de Nederlandse clubs.

Eindejaarsquiz (4): de Europese tegenstanders in 2023
© Pro Shots

Wisselende resultaten voor Nederlandse clubs in Europa dit jaar. AZ haalde de halve finale van de Conference League en PSV overleefde de groepsfase van de Champions League, maar de Nederlandse ploegen liepen ook tegen een paar flinke zeperds aan. Daardoor is de vijfde plaats op de UEFA coëfficiëntenlijst aardig uit zicht geraakt.

Die positieve en negatieve uitschieters blijven vaak lang in het geheugen hangen, maar een doorsnee kwalificatiewedstrijdje is zo vergeten. Laat dat nou net het ideale recept zijn voor een pittige quiz. We zoeken daarom de 25 verschillende tegenstanders waar Nederlandse clubs in 2023 tegen gespeeld hebben in Europees verband, zowel in het hoofdtoernooi als kwalificatie.

Elke dag een breinbreker

We sluiten het jaar af met een dagelijkse quiz, waarin we terugblikken op 2023. Valt er iets te winnen? Nou, vooral reputatie in de reacties en op sociale media, dus laat weten hoeveel antwoorden je goed had.

Ben je op zoek naar een pittige uitdaging waar prijzen aan verbonden zijn, check dan de eindejaarsquiz gemaakt door Michel Abbink in ons dubbeldikke kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.