Eindejaarsquiz (3): de Eredivisie-trainers van 2023

Reacties

In de laatste week van 2023 blikt VI terug op het voetbaljaar met een dagelijkse quiz. Vandaag deel drie, over de trainers die dit jaar op de bank zaten in de Eredivisie.

Eindejaarsquiz (3): de Eredivisie-trainers van 2023
© Pro Shots

Ajax vestigde in 2023 ongewild een bijzonder clubrecord: liefst vijf verschillende (interim-)trainers zaten dit jaar op de bank bij de Amsterdammers. En dan tellen we Michael Valkanis nog niet eens officieel mee. Het tekent de woelige maanden waar Ajax doorheen is gegaan en zorgt bovendien voor wat extra antwoorden in de quiz van vandaag, waarin we zoeken naar de 34 coaches die dit jaar voor de groep stonden bij een Eredivisie-club.

Het gaat om alle trainers en interim-trainers, maar om het niet té moeilijk te maken laten we de assistenten die vanwege een schorsing of absentie het stokje een keer overnamen buiten beschouwing. Jaime Mut (Fortuna Sittard) en Valkanis (Ajax) tellen bijvoorbeeld dus niet mee.

Elke dag een breinbreker

We sluiten het jaar af met een dagelijkse quiz, waarin we terugblikken op 2023. Valt er iets te winnen? Nou, vooral reputatie in de reacties en op sociale media, dus laat weten hoeveel antwoorden je goed had.

Ben je op zoek naar een pittige uitdaging waar prijzen aan verbonden zijn, check dan de eindejaarsquiz gemaakt door Michel Abbink in ons dubbeldikke kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.