Eindejaarsquiz (5): Nederlanders in de Premier League in 2023

Reacties

In de laatste week van 2023 blikt VI terug op het voetbaljaar met een dagelijkse quiz. Vandaag deel vijf, over de Nederlanders die dit jaar in actie kwamen in de Premier League.

Eindejaarsquiz (5): Nederlanders in de Premier League in 2023
© Pro Shots

Een kampioen, degradanten en een paar spelers met amper speelminuten. Op de slotdag van 2023 zoeken we de landgenoten die dit jaar - met wisselend succes - minuten maakten op het hoogste niveau in Engeland.

Er staan deze zondagmiddag nog twee Premier League-duels op het programma, maar we durven 'm wel aan dat er geen Nederlander meer bij gaat komen. We zoeken daarom 23 spelers en om het een beetje makkelijker te maken geven we de clubs cadeau. Met die hints moet je een heel eind kunnen komen.

Voor de zekerheid: het gaat bij dit soort quizjes om de 'voetbalnationaliteit'. Sofyan Amrabat is een Nederlander, maar omdat hij interlands speelt voor Marokko is hij niet één van de 23 goede antwoorden.

Elke dag een breinbreker

We sluiten het jaar af met een dagelijkse quiz, waarin we terugblikken op 2023. Valt er iets te winnen? Nou, vooral reputatie in de reacties en op sociale media, dus laat weten hoeveel antwoorden je goed had.

Ben je op zoek naar een pittige uitdaging waar prijzen aan verbonden zijn, check dan de eindejaarsquiz gemaakt door Michel Abbink in ons dubbeldikke kerstnummer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.