Tien Jaar Terug Quiz: het Chelsea van Guus Hiddink

Reacties

Het is komende week exact tien jaar geleden dat Chelsea zich ontdeed van Luiz Felipe Scolari en Guus Hiddink aanstelde als zijn opvolger. Voor VI.nl reden om eens de geschiedenisboeken te duiken. Welke spelers stonden tien jaar geleden onder contract op Stamford Bridge?

Tien Jaar Terug Quiz: het Chelsea van Guus Hiddink

Manager Maurizio Sarri was trainer van Perugia, Eden Hazard voetbalde bij Lille en winteraankoop Gonzalo Higuaín maakte zijn doelpunten nog voor Real Madrid. Eén ding was tien jaar geleden wel hetzelfde op Stamford Bridge: Roman Abramovich was eigenaar van Chelsea en besloot op 9 februari 2009 om de Braziliaan Scolari, die pas sinds de zomer van 2008 in dienst was, te ontslaan.

De verliezend Champions League-finalist van het seizoen daarvoor had in de eerste weken van het nieuwe jaar verloren van Manchester United (3-0) en Liverpool (2-0) en speelde vervolgens thuis gelijk tegen Hull City (0-0), met de vierde plaats als resultaat. Hiddink, op dat moment bondscoach van Rusland, moet The Blues de laatste maanden van het seizoen voor gezichtsverlies behoeden.

Daar slaagt de Nederlander wonderwel in. Na zijn aanstelling laat Chelsea in de Premier League nog maar vijf punten liggen en eindigt als derde. In de halve finale van de Champions League tegen Barcelona staat een late goal van Andrés Iniesta een finaleplaats in de weg, maar Chelsea sluit toch af met een prijs door de FA Cup te winnen. Met welke spelers deed Hiddink dat? Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje vertrokken tijdens het seizoen. De Speler met twee sterretjes is een winteraankoop. Tussen haakjes staat de nationaliteit en de leeftijd van de speler aan het begin van het seizoen vermeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.