Transfer Quiz: de duurste winterdeals van de Eredivisie

Reacties

De winterse transfermarkt sluit deze week in de grote West-Europese landen. Ook de Eredivisie-clubs hebben nog tot en met donderdag 31 januari de tijd om spelers te kopen of te verkopen. Een quiz over de duurste winterdeals van de Eredivisie.

Transfer Quiz: de duurste winterdeals van de Eredivisie

Waar het algehele transferrecord van de Eredivisie onlangs werd verpulverd door Frenkie de Jong, houdt het record van de duurste Nederlandse wintertransfer nu al tien jaar stand. Halverwege het seizoen 2008/09 verkocht Ajax een speler voor 27 miljoen euro aan Real Madrid. De duurste winteraankopen stammen uit een recenter verleden. Zowel Ajax als PSV gaf redelijk recent nog twaalf miljoen euro uit voor één speler op de winterse transfermarkt.

Voor deze quiz zetten we alle spelers op een rij die door een Eredivisie-club tijdens de winter werden gekocht of verkocht voor minstens drie miljoen euro. Het zijn er in totaal 49, want één speler vindt zichzelf twee keer terug op onderstaande lijst met duurste winterdeals aller tijden van de Eredivisie. Wie hij en die 48 anderen zijn, is de vraag aan jullie. Wij geven de betrokken clubs, de seizoenen en de bedragen alvast weg. Veel plezier!

Bedragen zijn in miljoenen euro's en afkomstig van de website van Transfermarkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.