Eredivisie Quiz: de clubtopscorers van Ajax en PSV

Reacties

Met Ajax en PSV staan zondagmiddag de twee teams tegenover elkaar die dit Eredivisie-seizoen tot nu toe verreweg het meest scoorden. Met de cruciale topper in aantocht daarom een quiz over de clubtopscorers van de twee titelkandidaten in het afgelopen decennium.

Eredivisie Quiz: de clubtopscorers van Ajax en PSV

Een blik op die lijst levert namelijk nog maar eens de bevestiging op dat Ajax en PSV bezig zijn aan een zeldzaam productief seizoen. De topscorerslijst wordt gedomineerd door spelers uit Amsterdam en Eindhoven en acht duels voor het einde hebben bij beide clubs al vier spelers meer dan tien competitiegoals gemaakt.

Bij Ajax hebben behalve Dusan Tadic (19 goals) ook Hakim Ziyech (14), Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg (10) dit seizoen al de dubbele cijfers gehaald in de Eredivisie, bij PSV geldt dat voor het kwartet Luuk de Jong (21), Hirving Lozano (15), Steven Bergwijn (11) en Gastón Pereiro (10). 

Dit decennium is het lang niet altijd zo geweest dat de clubtopscorers van Ajax en PSV zulke hoge aantallen bereikten in de Eredivisie. Welke drie spelers dit decennium per seizoen het meest productief waren voor de twee clubs in de Eredivisie is het onderwerp van deze quiz. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.