Oranje bij zege op Oostenrijk zeker van groepswinst en trip naar Hongarije

Reacties

Het Nederlands elftal kan donderdagavond groepswinst al veiligstellen. Als Oranje het tweede duel met Oostenrijk wint, kan de eerste plek in Groep C de mannen van bondscoach Frank de Boer niet meer ontgaan.

Oranje bij zege op Oostenrijk zeker van groepswinst en trip naar Hongarije
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Dat is de conclusie nadat Oekraïne donderdagmiddag in de groep van Nederland met 2-1 van Noord-Macedonië won. Oranje was zondag al te sterk voor de ploeg van Andriy Shevchenko en kan bij een tweede zege dus niet meer worden achterhaald, omdat het onderling resultaat bij een gelijk aantal punten de doorslag geeft. Datzelfde zou gelden voor Oostenrijk, als Nederland vanavond inderdaad zou winnen.

Slaagt Oranje in die opdracht, dan weet het dat het in de achtste finale de nummer drie van Groep D, E of F treft. Welke ploeg dat wordt, valt nu nog weinig over te zeggen omdat in die groepen pas een wedstrijd is gespeeld. Oranje zou bij groepswinst op 27 juni om 18.00 uur aantreden in de achtste finale in de Puskás Arena in Boedapest. De drie groepsduels worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.