Ook Southampton zit Arsenal dwars in jacht op felbegeerde vierde plek

Arsenal liep in de jacht op een rentree in de Champions League dure punten mis, terwijl Brentford voor de derde keer op rij won in de Premier League.

Southampton
Southampton
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Geen enkele club lijkt vierde te willen worden in de Premier League, terwijl dat toch een ticket voor de Champions League oplevert. Eerder op de zaterdag ging Tottenham Hotspur, de huidige nummer vier, in eigen huis onderuit tegen Brighton & Hove Albion. Arsenal kon daarvan profiteren, maar op bezoek bij Southampton ging het allemaal niet vanzelf voor de ploeg van manager Mikel Arteta.

Na ruim een kwartier kreeg Bukayo Saka een aardige mogelijkheid, maar hij vond doelman Fraser Forster op zijn weg. Beide clubs leken zonder te scoren de kleedkamers op te zoeken, maar kort voor rust kwam Southampton vanuit het niets op voorsprong. Jan Bednarek kreeg de bal ineens voor zijn voeten en schoot via de hand van Arsenal-doelman Aaron Ramsdale raak.

Ook in de tweede helft zorgde Saka voor gevaar, maar dit keer ging zijn inzet naast het doel van de thuisclub. Emile Smith Rowe en Martin Ødegaard kregen ook nog kansjes, maar het bleef 1-0 in St. Mary's Stadium. Dat betekende het vierde verlies in de laatste vijf competitieduels van Arsenal.

Door de nederlaag blijft het verschil met Spurs drie punten, maar Arsenal heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Winnaar van de dag was Manchester United, dat dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo nu evenveel punten heeft als The Gunners, die ook ten opzichte van de ploeg van interim-manager Ralf Rangnick een wedstrijd minder speelden.

Watford
Watford
1 - 2
Brentford
Brentford

Brentford won zijn laatste twee wedstrijden van Chelsea (1-4) en West Ham United (2-0), die aanmerkelijk hoger in de stand van de Premier League te vinden zijn. Ook op bezoek bij laagvlieger Watford startten The Bees - met opnieuw een basisplaats voor Christian Eriksen - uitstekend, want na een kwartier zorgde Christian Nørgaard voor 0-1.

Die voorsprong hield echter geen stand, want tien minuten na rust zorgde Emmanuel Dennis met zijn tiende Premier League-treffer van het seizoen voor de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven op Vicarage Road, maar diep in de extra speeltijd maakte Pontus Jansson er op aangeven van Eriksen 1-2 van.