Nigeria mist door te laat verstuurde oproep smaakmaker op Afrika Cup

Reacties

José Peseiro werd donderdag aangesteld als de nieuwe bondscoach van Nigeria en kan niet met zijn sterkst mogelijke ploeg aantreden voor het toernooi om de Afrika Cup. Vooral het afhaken van Emmanuel Dennis, die uitstekend in vorm is bij Watford, houdt de gemoederen bezig.

Nigeria mist door te laat verstuurde oproep smaakmaker op Afrika Cup
© Pro Shots

Dennis was dit seizoen al goed voor acht doelpunten in de Premier League en keek ernaar uit om aankomende maand met zijn land deel te nemen aan de strijd om de Afrika Cup. Coach Claudio Ranieri van Watford liet deze week echter weten dat de Nigeriaanse bond de club te laat had ingelicht over het plan om Dennis op te roepen. 'De e-mail verscheen niet voor de afgesproken datum', zei Ranieri. 'Ze hebben de deadline niet gehaald. We zullen zien wat er nu gebeurt.'

Door de laat verstuurde e-mail van de NFF kon Watford zelf kiezen of het Dennis wilde afstaan of niet. De nummer zeventien van de Premier League kan de man in vorm eigenlijk niet missen in zijn strijd tegen degradatie en lijkt ervoor te hebben gekozen om de aanvaller in Engeland te houden. Dennis is namelijk weggestreept uit de Nigeriaanse Afrika Cup-selectie.

Naast Dennis zijn ook Victor Osimhen, Shehu Abdullahi en Leon Balogun afgehaakt. Osimhen werd positief getest op corona, maar toch opgeroepen. Napoli overwoog daarom om juridische stappen te ondernemen. Dat blijkt nu echter niet nodig te zijn.

Henry Onyekuru, Semi Ajayi, Peter Olayinka en Tyrone Ebuehi zijn opgeroepen als vervangers voor het weggevallen viertal. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen nog bij FC Twente. Feyenoord-spits Cyriel Dessers hoopte misschien ook nog op een uitnodiging, maar hij is genegeerd. Dessers speelde tot dusver één interland voor Nigeria, vorig jaar tegen Tunesië.

In de Nigeriaanse selectie zit met Sparta Rotterdam-doelman Maduka Okoye nu één speler uit de Eredivisie. Nigeria speelt op dinsdag 11 januari zijn eerste groepswedstrijd, tegen Egypte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.