De aanhouder wint: zó lang moest Union Sint-Gillis wachten op een hoofdprijs

Reacties

Union Sint-Gillis dat een hoofdprijs pakt in België: het is niet uniek, maar zo voelt het wel. Met het verslaan van het Antwerp FC van Mark van Bommel in de finale van het toernooi om de Croky Cup kwam er donderdag voor de geelhemden een einde aan heel, héél lang wachten.

De aanhouder wint: zó lang moest Union Sint-Gillis wachten op een hoofdprijs
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Union heeft best wel wat trofeeën in de prijzenkast staan, maar op de meeste daarvan staat een dikke laag stof. De club uit Brussel won de Belgische beker twee keer eerder, voor het laatst in 1914. 110 jaar later (!) is het nu dus weer bingo voor Union.

De laatste hoofdprijs die Union voor donderdag pakte, was de landstitel van 1935. Daarna moesten de supporters 89 jaar lang wachten op nieuw succes. Daarmee hebben we de kampioenschappen van de Derde Klasse en Tweede Klasse niet meegeteld.

Union keerde in 2021 terug naar het hoogste niveau van België en werd een jaar later bijna meteen kampioen. In de play-offs werd de stuntploeg uiteindelijk toch nog gepasseerd. Twee nederlagen tegen Club Brugge bleken aan het einde van de rit cruciaal te zijn.

Vorig seizoen eindigde Union als derde; dit jaar doet de ploeg een nieuwe gooi naar het kampioenschap. De strijd met Club Brugge en Anderlecht is bijzonder spannend. Met het winnen van de beker heeft Union in ieder geval alvast een eerste prijs gepakt in dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.