Napoli overweegt juridische stappen bij Nigeriaanse oproep Osimhen

Reacties

Victor Osimhen is positief getest op corona. Napoli wil daarom niet dat de aanvaller nog wordt opgeroepen voor de strijd om de Afrika Cup.

Napoli overweegt juridische stappen bij Nigeriaanse oproep Osimhen
© Pro Shots

Osimhen moest door de positieve test zijn terugkeer naar Napels uitstellen. De aanvaller, die eerder in december naar Nigeria was gegaan om zijn verjaardag te kunnen vieren, werd verwacht voor een onderzoek naar zijn herstel. Door een jukbeenbreuk was hij de laatste tijd niet inzetbaar geweest.

Napoli en de Nigeriaanse bond hadden elkaar gevonden in een afspraak die Osimhen in staat zou stellen op 6 januari te spelen tegen Juventus om vervolgens direct daarna af te reizen naar Kameroen voor de strijd om de Afrika Cup.

Die afspraak staat op losse schroeven door de positieve test. 'De club kan zeggen dat de speler niet beschikbaar is, maar deze situatie moet worden bevestigd door de arts van de nationale bond', wijst Napoli-advocaat Enrico Lubrano tegen Radio Punto Nuovo op de problemen.

Er zijn haken en ogen. In het geval een speler niet wordt afgestaan wegens een blessure, dan is die ook bij herstel niet inzetbaar voor zijn club gedurende de hele periode dat hij voor zijn land had kunnen uitkomen.

En wat gebeurt er als Napoli eist dat Osimhen wordt onderzocht door de clubarts en Nigeria hem weigert vrij te geven? 'Dat is een realistisch scenario', aldus Lubrano. 'Onze arts kan wat anders zeggen dat die van de bond. De FIFA zal een definitief oordeel moeten vellen. We sluiten niet uit dat we juridische stappen gaan zetten tegen de Nigeriaanse bond om gecompenseerd te worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.