Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege

Reacties

Leicester City kan de Premier League ruiken. De koploper van het Championship won dinsdagavond met 5-0 van Southampton, dat daardoor niet meer over The Foxes heen kan op de ranglijst.

Leicester City kan Premier League ruiken na sensationele zege
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
5 - 0
Southampton
Southampton

Na de degradatie van vorig seizoen leek Leicester City maandenlang met straatlengte voorsprong terug te keren op het hoogste niveau van Engeland, maar in 2024 ging het helemaal mis en gaf de club een voorsprong van liefst 17 punten weg. De laatste weken is er echter beterschap getoond met afgelopen weekend nog een knappe zege op nummer vijf West Bromwich Albion (2-1).

Nummer vier Southampton was echter weer van een ander kaliber, want zij konden tot deze wedstrijd nog over Leicester City heen op de ranglijst. Maar Leicester City liet in eigen huis duidelijk te merken dat er niets te halen viel.

Abdul Fatawu was met drie goals de grote man aan de kant van de thuisploeg: hij opende de score na ruim twintig minuten en schoot een kwartier voor tijd op prachtige wijze de derde goal tegen de touwen (zie onder). Vlak voor tijd voltooide hij zijn niet-officiële hattrick en daarmee verdubbelde hij zijn totale productie dit Championship-seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussen zijn eerste twee goals door had Wilfred Ndidi met een kopbal de score al verdubbeld, waarna Jamie Vardy (37) ook nog een treffer meepikte. Het heeft er alle schijn van dat de ervaren spits met Leicester City na de titel in de Premier League zijn tweede titel van het Championship gaat pakken. Met Preston North End en Blackburn Rovers is het programma relatief eenvoudig, de vorm is meer dan goed en de club heeft een voorsprong op de directe achtervolgers. Southampton kan ze in elk geval niet meer inhalen.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
45
31
4
10
89-39
+50
97
2
Ipswich Town
45
27
12
6
90-57
+33
93
3
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
4
Southampton
45
25
9
11
85-62
+23
84
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.