Ook Spurs krijgt in strijd om CL-ticket enorme tik van Veltman en co

Tottenham Hotspur heeft zaterdag in de slotfase verloren van Brighton & Hove Albion. Bij de ploeg van manager Antonio Conte liep het aanvallend op zijn zachts gezegd niet lekker. Spurs schoot gedurende de wedstrijd nul keer op doel.

Tottenham Hotspur
0 - 1
Brighton & Hove Albion

Bij Spurs begon Steven Bergwijn op de bank, Joël Veltman startte wel in de basis bij Brigthon. De eerste helft leverde de supporters van de thuisploeg weinig plezier op. Op een paar hachelijke momenten voor het doel na, gebeurde er niet veel voor beide doelen. Spurs schoot in de eerste helft slechts één keer en dat schot bereikte het doel niet. Dat gebeurde in november 2020 voor het laatste in een wedstrijd tegen Manchester City.

Brighthon-speler Enock Mwepu kwam voor rust twee keer goed weg. Mwepu had al geel op zak toen hij twee keer een overtreding maakte. De scheidsrechter liet hem ermee wegkomen, tot onvrede van het Spurs-publiek, dat zich na het rustsignaal negatief liet horen richting de arbitrage.

Mwepu werd door Graham Potter na rust naar de kant gehaald, om te voorkomen dat zijn ploeg met tien man kwam te staan. Heung-min Son kreeg na vijf minuten in de tweede helft een mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar Veltman blokte het schot goed. Ongeveer hetzelfde overkwam Son even later. Zijn schot werd dit keer door Leandro Trossard geblokt. Het zorgde ervoor dat Spurs na zeventig minuten nog steeds geen schot op doel had gelost.

Steven Bergwijn viel vijf minuten voor tijd in bij de thuisploeg. Met de aanvaller van Oranje verging het Spurs niet veel beter. Sterker nog, Brighton kwam in de laaste minuut van de reguliere speeltijd op voorsprong komen. De Belg Leandro Trossard schoot de bal in de rechterhoek: 0-1. En daar bleef het, na vijf minuten extra tijd, ook bij.

Ondanks de nederlaag staat Tottenham nog op de felbegeerde vierde plaats in de Premier League. Arsenal heeft drie punten minder, maar speelde twee wedstrijden minder. Brighthon stijgt naar de tiende plaats. Voor de uitploeg is het een bijzondere overwinning. Zij zijn pas de tweede club die zowel Arsenal als Tottenham achtereenvolgens versloegen. Hull City flikte datzelfde in oktober 2008.