Ronaldo zet met dank aan weifelende Krul bijzonder knappe prestatie neer

Manchester United heeft zaterdagmiddag met pijn en moeite drie punten overgehouden aan het thuisduel met hekkensluiter Norwich City. Cristiano Ronaldo zette een ongekende prestatie neer, maar had bij zijn winnende doelpunt wel de hulp van doelman Tim Krul nodig.

Manchester United
3 - 2
Norwich City

Voor Man Utd was dit de eerste wedstrijd sinds bekend werd dat Ajax-trainer Erik ten Hag een mondeling akkoord bereikte met de Engelse clubleiding. Het beloofde een makkie te worden, want in Norwich trof Man Utd de hekkensluiter van de Premier League. Het liep allemaal anders, na twee doelpunten van Ronaldo in de eerste helft knokte Norwich zich nog terug.

Ronaldo maakte al in de zevende minuut de 1-0, verdediger Ben Gibson ging tijdens de opbouw in de fout en Anthony Elanga gaf de Portugees vervolgens een niet te missen kans. Na iets meer dan een half uur kopte Ronaldo zijn twintigste doelpunt van het seizoen binnen na een corner. Het is voor het zestiende seizoen op rij dat Ronaldo in clubverband minimaal twintig doelpunten in een seizoen maakt.

Het feestje op Old Trafford werd na de goals van Ronaldo bruut verstoord. Vlak voor rust deed Kieran Dowell wat terug en enkele minuten na rust leverde diezelfde Dowell de assist op Teemu Pukki, die voor de 2-2 tekende. Zo moest Man Utd op jacht om een beschamend resultaat te voorkomen en in die jacht stond Ronaldo opnieuw op.

Een kwartier voor tijd mocht de Portugees aanleggen voor een vrije trap en historisch gezien was de kans op succes bijzonder laag. Zaterdagmiddag was het wel raak voor Ronaldo, daarbij kreeg de aanvaller wel hulp van Krul. De Nederlandse goalie zag er niet goed uit op wat toch een houdbare poging van Ronaldo leek.

Het feestje op Old Trafford was er niet minder om. Voor Ronaldo was het zijn vijftigste hattrick in clubverband, vorige maand maakte hij ook al drie doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Ronaldo staat momenteel op 99 doelpunten in de Premier League. Door de overwinning gaat Man Utd over Arsenal heen op de ranglijst, The Gunners verloren zaterdagmiddag van Southampton.