Bayern München heeft een belangrijke slag geslagen in de Bundesliga. Concurrent Borussia Dortmund werd op eigen veld verslagen.

Borussia Dortmund
2 - 3
Bayern München

Borussia Dortmund - Bayern München was niet alleen een duel tussen de nummer één en twee van de Bundesliga, maar ook een confrontatie van twee doelpuntenmachines. Want Erling Braut Haaland en Robert Lewandowski zijn bezig met een zeer productief seizoen, met respectievelijk 10 en 12 doelpunten op diverse podia.

Lewandowski dacht halverwege de eerste helft in zijn zesde competitieduel zijn elfde treffer te kunnen begroeten. Op aangeven van Serge Gnabry tikte de Pool raak. Hij leefde kort in de veronderstelling ook een record zich eigen te hebben gemaakt. Want niemand had negentien Bundesliga-treffers tegen Dortmund gemaakt.

De VAR zorgde voor een domper op de Beierse feestvreugde. Lewandowski stond net buitenspel, zo werd geoordeeld op basis van de televisiebeelden. Maar het was uitstel van executie. De Pool schreef kort na rust dan toch dat hoofdstuk in de Bundesliga-geschiedenis. Op aangeven van Lucas Hernández kopte Lewy knap raak.

Dankzij die historische treffer had Bayern in een tijdsbestek van vijf minuten orde op zaken gesteld. Borussia Dortmund was namelijk in de 44ste minuut op voorsprong gekomen. Marco Reus schoot de bal knap raak bij de eerste paal na een voorzet van Raphaël Guerreiro. In de extra tijd van de eerste helft had David Alaba namens Bayern die openingsgoal weggepoetst. Nota bene de Oostenrijker, die verwikkeld is in contractperikelen, tekende met een schitterende vrije trap voor de 1-1.

Voor Bayern, dat Joshua Kimmich in de eerste helft geblesseerd zag afhaken, was de goal van Lewandowski de weg naar de overwinning. Dortmund bleef lange tijd een antwoord schuldig door toedoen van doelman Manuel Neuer, die pogingen van onder anderen Reus en Thorgan Hazard onschadelijk maakte. Leroy Sané maakte het karwei af, op aangeven van Lewy. Dat Haaland ook scoorde, kon het feest niet verpesten. Want BVB kwam ondanks enkele grote kansen niet verder dan deze aansluitingstreffer.

Met het resultaat bevestigde Bayern de status van koploper in de Bundesliga, waar Dortmund als nummer drie nu tegen een achterstand van drie punten aankijkt.