Niemand is groter dan 'FC Hollywood', zo weet nu ook David Alaba

Reacties

Landskampioen Bayern München trapt Der Klassiker zaterdag tegen Borussia Dortmund 'gewoon' als koploper af. Deze week was het echter allesbehalve rustig op de burelen in München, waar clubbestuurders verwikkeld raakten in een ordinaire soap met kind van de club David Alaba.

Niemand is groter dan 'FC Hollywood', zo weet nu ook David Alaba
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 3
Bayern München
Bayern München

De inzet: een nieuw contract tot medio 2024 ter waarde van een slordige twintig miljoen euro per jaar exclusief bonussen, aldus Kicker. De 28-jarige Alaba, al vanaf 2008 speler van Bayern, had een week bedenktijd en anders zou het aanbod van tafel geveegd worden. De deadline verstreek en het aanbod werd resoluut ingetrokken. Dit tot ontzetting van Alaba, die zijn hart luchtte in de Duitse pers. 'Het doet me pijn dat de club dit zo openlijk via de media speelt.'

De reactie uit het 'kamp Bayern' was zakelijk koel. Voorzitter Herbert Hainer liet weten dat men graag voor eind oktober duidelijkheid wilde en dat de eisen van Alaba en diens zaakwaarnemer te gortig waren. 'Daarom hebben we besloten het aanbod in te trekken.' Bestuursvoorzitter en clubicoon Karl-Heinz Rummennige ging ook in op de vastgelopen deal. 'Het speelde al maanden en wij willen duidelijkheid over komend seizoen.' Of Alaba daar dan bij is? 'Geen idee', aldus Rummennige.

Het is geen toeval dat het publiek deze week kon meegenieten van de rel, want een conflict uitspelen via de dagbladen is een beproefd Beiers recept. De soap rondom Alaba sluit naadloos aan bij het imago van de Duitse recordkampioen, in de volksmond ook wel bekend als FC Hollywood. De clubleiding van de Duitsers staat zakelijk keihard in de wedstrijd, maar is tegelijkertijd niet vies van een mediarelletje op zijn tijd.

© Pro Shots

Wie Alaba daarover kan bijpraten, is teamgenoot Manuel Neuer. De doelman raakte eerder dit jaar in eenzelfde soort strijd verwikkeld met de clubleiding, toen contractonderhandelingen spaak liepen. Net als Alaba stoorde Neuer zich aan het lekken van details uit vertrouwelijke gesprekken. 'Er worden constant dingen naar buiten gebracht, die niet correct zijn. Dat stoort mij enorm.' Het leidde tot wekenlang moddergooien tussen beide partijen, wat plots in de kiem werd gesmoord, toen bekend werd gemaakt dat de 34-jarige goalie alsnog had bijgetekend.

Het is dus allerminst uitgesloten dat Alaba en Bayern nog nader tot elkaar komen en er alsnog contractnieuws volgt uit München. Over belangstelling heeft de Oostenrijker trouwens niet te klagen: natuurlijk is de link met het Manchester City van Pep Guardiola snel gelegd. Alaba heeft nooit onder stoelen en banken gestoken dat hij nog altijd een goede band heeft met de Spanjaard, onder wie hij uitgroeide tot topspeler. 'Ik profiteer nog elke dag van de dingen die hij me geleerd heeft.'

Waar de toekomst van Alaba ook ligt: eerst zal hij zich opmaken voor de topper tegen Borussia Dortmund. De titelconcurrent is allerminst een onbekende voor de 73-voudig international, want tegen geen enkele ploeg speelde hij zo vaak als tegen Dortmund. 27 keer waren Die Borrussen tegenstander van Alaba in het shirt van Bayern; vijftien keer stapte hij als winnaar van het veld. Het zou zomaar kunnen dat komende zaterdag ineens de laatste keer is dat het kind van de club Der Klassiker speelt in het rode shirt van de recordkampioen. En als dat niet zo is, heeft het in elk geval weer geleid tot een vermakelijke aflevering van de Duitse soap die FC Hollywood heet.

De zevende speelronde in de Bundesliga:


Vr 6 nov. 2020

Za 7 nov. 2020

Zo 8 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer D. Alaba
Meer over D. Alaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.