'Verrader' Alaba reageert op woedende Real-fans: 'Dat heb ik vaak genoeg gezegd'

Reacties

David Alaba heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Real Madrid. Dat heeft alles te maken met de stem van de Oostenrijkse verdediger bij The Best FIFA Men's Player-award. Die ging naar Lionel Messi.

'Verrader' Alaba reageert op woedende Real-fans: 'Dat heb ik vaak genoeg gezegd'
© Pro Shots

De aanvoerders van de nationale ploegen mochten hun stem uitbrengen. Als afgevaardigde van Oostenrijk zette Alaba PSG-aanvaller Kylian Mbappé op de derde plaats, ploeggenoot Karim Benzema op de tweede en koos hij voor Lionel Messi als de allerbeste. Dat viel niet goed bij de achterban van Real, die niet begrijpen hoe Alaba een boegbeeld van aartsrivaal Barcelona kon verkiezen boven Benzema.

Op social media regent het comments onder posts van Alaba. Op Twitter is de hashtag #AlabaOut zelfs trending. Dat is ook de verdediger niet ontgaan. 'Met de Oostenrijkse ploeg stemden we samen voor deze award, niet ik alleen', countert hij. 'Iedereen is stemgerechtigd en dat is zoals het is bepaald. Iedereen, met name Karim, weet hoe zeer ik hem en zijn prestaties waardeer. Ik heb vaak genoeg gezegd dat hij voor mij de beste aanvaller ter wereld is en dat is nog steeds zo. Zonder twijfel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wrok
Dat Benzema en trainer Carlo Ancelotti niet in de prijzen vielen, viel überhaupt niet lekker in de Spaanse hoofdstad. Volgens Marca en Sport vaardigde Real om die reden niemand af naar de uitreiking in Parijs. Daarbij zou de nummer twee van La Liga zeer ontstemd zijn over het feit dat Vinícius Júnior niet eens tot de genomineerden behoorde. De entourage van Real gaf het drukke wedstrijdschema op als officiële reden voor de afwezigheid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.