Bayern vestigt absurd CL-record, maar toch is er onrust bij FC Hollywood

Reacties

In sportief opzicht kan het eigenlijk niet beter gaan bij Bayern München, maar de Duitse recordkampioen zou zichzelf niet zijn als het toch om een of andere reden weer onrustig is. De aanhoudende soap rond de contractverlenging van David Alaba was ook na de klinkende Champions League-zege op Red Bull Salzburg (2-6) weer onderwerp van gesprek.

Bayern vestigt absurd CL-record, maar toch is er onrust bij FC Hollywood
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
2 - 6
Bayern München
Bayern München

De zich al maanden voortslepende onderhandelingen zorgen ervoor dat Bayern de bijnaam FC Hollywood werderom eer aandoet. Bijna dagelijks is er wel weer een update over de toekomst van Alaba, wiens contract volgend jaar afloopt. Is het niet door uitspraken van een van de betrokkenen, dan wel door een ronkend bericht in Bild of een van de andere Duitse media.

Dinsdag was het de beurt aan technisch directeur Hasan Salihamidzic, die de deur voor een langer verblijf van Alaba dicht leek te gooien. 'Zeg nooit nooit, maar ik weet niet hoe we nog nader tot elkaar kunnen komen', zei de 43-jarige Bosniër tegen Sky voor de aftrap van het CL-duel in Salzburg. 'Onze aanbieding is afgewezen, we gaan ervanuit dat David ons verlaat.'

Impasse
Eerder bemoeide ook president Herbert Hainer zich al met de discussie door te stellen dat Bayern de aanbieding heeft ingetrokken. Alaba reageerde daar dinsdag weer verbolgen op, Salihamidzic heeft nu nadere uitleg gegeven. 'We hebben een verbeterde aanbieding gedaan en een deadline gesteld. Die liep dit weekend af.' En dus is er sprake van een impasse.

Na de wedstrijd bemoeide ook algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge zich nog met de kwestie door Alaba erop te wijzen dat in deze tijden van corona ook de financiële mogelijjkheden van Bayern beperkt zijn. Desondanks sprak de oud-international de hoop uit dat de Oostenrijkse verdediger toch blijft. 'Hij is een geweldig mens en een topspeler.'

Woorden van dergelijke strekking kwamen na afloop ook uit de mond van Jérôme Boateng en Thomas Müller, die lieten weten achter hun ploeggenoot te staan. 'Het goede bij David: onafhankelijk van de situatie presteert hij naar behoren, hij laat zich er niet door beïnvloeden. En hij is voor deze ploeg heel belangrijk, dat heeft hij vandaag weer laten zien', zei Müller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het nieuws over Alaba zorgt zodoende voor de nodige reuring bij Bayern, terwijl er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht is. Dinsdag leek de indrukwekkende zegereeks ten einde te komen in Salzburg, maar door vier goals in het laatste kwartier (!) boekte de titelhouder toch nog een klinkende zege. Nooit eerder scoorde een ploeg zo vaak in de slotfase van een CL-duel.

Flick won daardoor ook zijn elfde Champions League-wedstrijd als trainer van Bayern, maar wist zelf ook wel dat de zege in Salzburg een vertekend beeld gaf. 'Ze waren precies zo goed als wij hadden genalyseerd. Ze maakten het ons lastig met hun loopacties in de diepte, maar in de slotfase hebben we onze kracht laten zien. Met de mentaliteit van de ploeg ben ik tevreden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer D. Alaba
Meer over D. Alaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.