Ancelotti kondigt aan te gaan schuiven door zware blessure Alaba

Reacties

Carlo Ancelotti probeert zo kalm mogelijk te blijven nu ook David Alaba bij Real Madrid is weggevallen met een zware kruisbandblessure. Een van de middenvelders moet een belangrijke rol gaan spelen bij het opvangen van het gemis.

Ancelotti kondigt aan te gaan schuiven door zware blessure Alaba
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Villarreal
Villarreal

Ancelotti kon vanwege een kruisbandblessure al sinds medio augustus geen beroep doen op Éder Militao. Zondagavond zag de coach van de Madrilenen het in de thuiswedstrijd tegen Villarreal ook nog misgaan met Alaba. Antonio Rüdiger en Nacho zijn de enige overgebleven echte centrumverdedigers in de A-selectie. In plaats van te vragen om versterking, kondigde Ancelotti na de 4-1 zege op de middenmoter aan te gaan werken met een alternatieve oplossing.

'Aurélien Tchouaméni is nu de eerste optie voor de positie van centrumverdediger. Hij deed het in die rol uitstekend tegen Osasuna. Natuurlijk is het niet zijn natuurlijke positie, maar dit is een noodgeval en ik denk dat hij dit kan oplossen', sprak Ancelotti zijn vertrouwen in de 23-jarige Fransman uit.

Toewijding
Vanzelfsprekend baalde de geroutineerde coach van de schade bij Alaba. Nog voor het seizoen begonnen was viel Thibaut Courtois al weg met een kruisbandblessure. Ancelotti kreeg nog niet eerder in zijn trainerscarrière te maken met zoveel ernstige knieproblemen in zijn selectie. 'Wat het team moet doen in deze situatie, is op dezelfde manier doorgaan met de tegenslag die we al gehad hebben. We hebben al meer bereikt dan gedacht werd dat we konden bereiken. Ondanks de problemen blijft dit team vechten, speelt het goed voetbal en is er ongelofelijke toewijding. Dat is de enige manier om het gemis van spelers op te vangen', aldus Ancelotti.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.