Bayern München en Borussia Dortmund hebben geen fout gemaakt in speelronde 6 van de Bundesliga. Ondanks het ontbreken van Robert Lewandowski en Erling Haaland werd er gewonnen van respectievelijk 1. FC Köln en Arminia Bielefeld.

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
Bayern München

Lewandowski kreeg middenin het drukke schema voor Bayern rust van trainer Hansi Flick, de Pool zat niet eens bij de wedstrijdselectie. Dit betekende dat er een plekje vrijkwam voor Joshua Zirkzee. Hij begon op de bank, Eric Maxim Choupo-Moting startte. Na iets meer dan een uur spelen kwam Zirkzee voor de transfervrij gekomen spits in het veld, toen stond Bayern al op een 0-2 voorsprong.

In de dertiende minuut benutte Thomas Müller een penalty en vlak voor rust tekende Serge Gnabry voor zijn vierde goal van het seizoen, nadat hij niet werd aangepakt door de defensie van Köln kon hij vanaf rechts naar binnen komen en scoren.

Tot diep in de tweede helft stond Bayern geen enkel schot op doel toe, maar toen dat eenmaal gebeurde was het ook meteen raak. Invaller Dominick Drexler maakte het nog spannend met een goal acht minuten voor tijd, verder dan de aansluitingstreffer kwam Köln echter niet.

Arminia Bielefeld
0 - 2
Borussia Dortmund

Basisspeler Mike van der Hoorn kreeg bij Bielefeld voor de wedstrijd al goed nieuws, de ex-speler van onder andere FC Utrecht en Ajax hoefde tegen Borussia Dortmund geen rekening te houden met superspits Haaland. De Noor ontbrak wegens lichte knieklachten.

Bij afwezigheid van de goaltjesdief nam verdediger Mats Hummels de honneurs waar als doelpuntenmaker, hij scoorde voor de tweede keer in zijn carrière tweemaal in de Bundesliga. Ruim tien jaar na zijn tweeklapper tegen Köln (op 17 januari 2010) was het nu twee keer raak tegen Bielefeld. In de 53ste minuut stond hij op de juiste plek bij een corner, twintig minuten later kopte hij raak (hoofdfoto). Tussendoor zag toptalent Jude Bellingham nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Dit gebeurde vlak voor de wissel van Ritsu Doan, die zijn zesde duel in de Bundesliga afwerkte in het shirt van Bielefeld, maar voor de vijfde keer naar de kant werd gehaald.

Eintracht Frankfurt
1 - 1
Werder Bremen

Bij Eintracht Frankfurt vormden Bas Dost en André Silva weer een duo voorin, niet heel vreemd als je kijkt naar de statistieken. Bij zes van de zeven competitiegoals die Frankfurt maakte dit seizoen, waren Dost en/of Silva direct betrokken. Het Nederlands-Portugese duo kreeg ditmaal te maken met Niklas Moisander, die net als basisspeler Tahith Chong een verleden heeft in Nederland. De huurling van Manchester United kon echter weinig brengen in dit duel en werd met nog een half uur te gaan gewisseld voor een andere oude bekende: Milot Rashica.

Bij Frankfurt kwam ex-Ajacied Amin Younes in het veld, vijf minuten daarna maakte de thuisclub zijn eerste treffer van de avond. Silva scoorde op aangeven van Daichi Kamada en maakte zo gelijk na de openingstreffer van Josh Sargent. Daar bleef het bij, waardoor beide teams op negen punten eindigen na zes duels.

FC Augsburg
FC Augsburg
3 - 1
FSV Mainz 05

Ook bij de vierde Bundesliga-wedstrijd op de zaterdag was er Nederlandse inbreng, Jeffrey Gouweleeuw had een basisplaats bij FC Augsburg en Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius startten bij de uitclub. Zij moesten met FSV Mainz 05 uiteindelijk drie doelpunten slikken, waarvan de 1-0 de mooiste was. Ruben Vargas opende vijf minuten voor rust de score met een ouderwetse omhaal. In de slotfase stelde Augsburg de zege veilig via een tweeklapper van André Hahn, tussendoor had Karim Onisiwo gescoord voor de uitclub.