Noorse koning grapt over Oranje-fans en Haaland tijdens staatsbezoek

Reacties

Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Noorwegen kwam de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Noorwegen even ter sprake. De Noorse koning Harald V was wel in voor een grapje.

Noorse koning grapt over Oranje-fans en Haaland tijdens staatsbezoek
© Pro Shots

Het Nederlandse koningspaar vertrok dinsdag naar Oslo en schoof 's avonds aan bij een staatsbanket met koning Harald V. De Noorse vorst haalde een opvallend moment terug van de eerste ontmoeting tussen Oranje en het Noorwegen van Erling Haaland (1-1) in september en maakte koningin Máxima daarmee aan het lachen.

'Toen Noorwegen en Nederland voor het laatst tegen elkaar speelden, dachten veel Nederlandse fans dat Noorse supporters 'Holland' scandeerden. Noren zijn weliswaar sportief, maar ze hadden het toen over onze spits Haaland... Maar voor alle duidelijkheid: ik wens Nederland veel succes volgende week, maar niet te veel succes', aldus Harald V.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mentale steun
Oranje hoeft zich volgende week dinsdag niet te bekommeren om de geblesseerde Haaland, maar de sterspeler van Noorwegen is volgens het Duits Sport 1 wel aanwezig bij het cruciale WK-kwalificatieduel in De Kuip. Haaland, die in september nog scoorde tegen Nederland, zal naar Rotterdam komen om zijn landgenoten mentaal te steunen.

Haaland kwakkelt al enige tijd met een dijbeenblessure en moet ook de interlandperiode aan zich voorbij laten gaan. Noorwegen maakt nog altijd een kans om zich te kwalificeren voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Stale Solbakken staat na acht duels twee punten achter Nederland. Noorwegen speelt zaterdag eerst nog in eigen huis tegen Letland. Nederland gaat zaterdagavond op bezoek bij Montenegro.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.