'Roma-beul en Haaland's maatje Botheim speelt zich in de kijker bij Mourinho'

Reacties

Erik Botheim is in navolging van goede vriend Erling Haaland bezig om naam te maken in Europa. Met name in de twee Conference League-duels met AS Roma deed de Noorse spits van FK Bodø/Glimt van zich spreken. De Romeinen zouden zaken willen doen met Botheim.

'Roma-beul en Haaland's maatje Botheim speelt zich in de kijker bij Mourinho'
© Pro Shots

Waar Roma vorige week donderdag in eigen huis uit was op revanche na de beschamende 6-1 nederlaag tegen Bodø/Glimt in Noorwegen, daar mocht José Mourinho van gelukkig spreken dat zijn ploeg nog een punt overhield aan de thuiswedstrijd. Mede door een treffer van plaaggeest Botheim vertrokken de Noren met een punt uit Rome: 2-2.

Met drie goals en twee assists in twee duels met Roma gaf Botheim, dit seizoen goed voor dertien goals in de Noorse Eliteserien, zijn visitekaartje af. Ook aan Roma en Mourinho. Het Noorse TV2 meldt dat de Italiaanse club al belangstelling heeft getoond voor Botheim, die in het recente verleden niet wist door te breken in het shirt van Rosenborg BK.

Populaire rapvideo
Opvallend is dat de Noorse bondscoach Stale Solbakken voor de komende interlands tegen Letland en Nederland geen beroep doet op de door Roma begeerde Botheim, ook niet nu Haaland geblesseerd aan de kant staat. Botheim en Haaland zijn al van jongs af aan bevriend.

De twee spitsen leerden elkaar bij de nationale jeugdteams kennen en namen in het verleden samen met een vriend een rapvideo op onder de naam 'Flow Kingz'. Die video is al ruim acht miljoen keer bekeken. Dat zal met name komen door de huidige status van Haaland, maar wellicht dat de toenemende faam van zijn maatje Botheim ook heeft bijgedragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.