Ploeggenoot spreekt mond voorbij: 'Haaland dit jaar niet meer in actie'

Reacties

Borussia Dortmund-verdediger Marin Pongracic heeft in een Twitch-Stream uitgebreid over van alles gesproken en dat zal hem waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen. De huurling van VfL Wolfsburg heeft onder meer laten weten dat Erling Haaland dit kalenderjaar niet meer zal spelen.

Ploeggenoot spreekt mond voorbij: 'Haaland dit jaar niet meer in actie'

Haaland kampt met een heupblessure en was er daardoor woensdagavond ook niet bij in de 1-3 nederlaag van Borussia Dortmund tegen Ajax. Het was ook al bekend dat de aanvaller volgende week niet zal meedoen in de WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen. Dortmund of de Noorse ploeg heeft echter nooit iets laten weten over hoelang Haaland precies uit de roulatie zal zijn.

Pongracic lijkt die gevoelige informatie nu naar buiten te hebben gebracht in de Twitch-Stream Flügelzange. 'We zullen Haaland de komende acht weken moeten missen', verzuchtte de verdediger. Zijn gesprekspartner reageerde daar verbaasd op. 'Ah, nu heb ik iets verkeerds gezegd. Nou, goed, hij is er zeker nog zes weken uit', aldus Pongracic.

Mocht Haaland inderdaad nog acht weken de tijd nodig hebben voor zijn herstel, dan zal de spits pas in 2022 zijn rentree maken. Hij mist in dat geval de komende zeven competitiewedstrijden van Dortmund (waaronder de kraker tegen Bayern München op 4 december) en de laatste twee duels in de groepsfase van de Champions League.

Pongracic begon dit seizoen bij VfL Wolfsburg, maar was daar niet langer gewenst. Hij sprak in de Twitch-stream ook over hoe hij werd genegeerd door Mark van Bommel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.