Neymar haalt uit naar deel Braziliaanse fans in aanloop naar Copa-finale

Reacties

Neymar snapt niks van de Brazilianen die zondag voor Argentinië zullen juichen tijdens de Copa América-finale. De 29-jarige sterspeler heeft donderdagavond op Instagram zijn onbegrip daarover geuit.

Neymar haalt uit naar deel Braziliaanse fans in aanloop naar Copa-finale
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Het is een reactie op de verdeeldheid in het land, waar een deel van de bevolking op de hand zou zijn van Argentinië uit onvrede over het beleid van president Jair Bolsonaro. In hun ogen heeft hij het succes van de Seleção gebruikt om aan populariteit te winnen. Bolsonaro is in eigen land omstreden wegens de manier waarop hij omgaat en aankijkt tegen het coronavirus, dat in Brazilië hard om zich heen slaat. Desondanks nam het land de organisatie van het Copa América-toernooi op zich na het afhaken van Colombia en Argentinië, wat zelfs tot een rechtszaak leidde. Ook werd de selectie opgeroepen het toernooi te boycotten en stond de positie van bondscoach Tite ter discussie.

Tegen die achtergrond zijn er nu blijkbaar Brazilianen die hopen dat Argentinië de beladen finale wint, tot ongeloof van Neymar. 'Ik ben een Braziliaan met veel trots en liefde. Het is altijd mijn droom geweest om uit te komen voor de Braziliaanse nationale ploeg en de fans te horen zingen. Ik zal Brazilië nooit afvallen als het ergens om speelt, of het nou een sport is, een modelverkiezing of de Oscars... Als Brazilië erbij is, ben ik voor Brazilië. Maar wat zou een Braziliaan anders moeten doen? Oké, ik zal het respecteren, maar ga naar de....', schrijft Neymar, die zijn zin afmaakt met een vloek. 'Het dient alleen degenen die tegen zijn', sluit hij zijn post op Instagram af. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.