Copa krijgt droomfinale: vijfde kans voor Messi op hoofdprijs met Argentinië

Reacties

De finale van het toernooi om de Copa América gaat dit jaar tussen Brazilië en Argentinië. De Argentijnen wonnen in de nacht van dinsdag op woensdag na strafschoppen van Colombia, waardoor Lionel Messi voor de vijfde keer een eindstrijd mag gaan spelen met zijn land. De vier eerdere finales verloor hij.

Copa krijgt droomfinale: vijfde kans voor Messi op hoofdprijs met Argentinië
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
1 - 1
Colombia
Colombia

Brazilië won een dag eerder al van Peru (1-0) en na dit duel liet Neymar weten dat hij hoopte op een droomfinale tegen Argentinië. De duurste speler van de wereld (en voormalig ploeggenoot van Messi bij Barcelona) krijgt zijn zin, nu de manschappen van Lionel Scaloni Colombia van zich hebben afgeschud. Dat ging echter nog niet zo gemakkelijk.

In de reguliere speeltijd waren de twee ploegen in evenwicht gebleven. Argentinië (met Nicolás Tagliafico in de basis en Lisandro Martínez op de bank) kwam op voorsprong via Lautaro Martínez, die op aangeven van Messi al in de zevende minuut trefzeker was. Voor Messi betekende het al zijn vijfde assist van deze Copa-editie: dat is een record op het Zuid-Amerikaanse toernooi. Voldoende voor de zege was het (nog) niet, want na een uur maakte Luis Díaz de 1-1.

Na het laatste fluitsignaal volgde er direct een strafschoppenreeks, waarin Emiliano Martínez uitgroeide tot de held van voetbalminnend Argentinië. De doelman van Aston Villa keerde in totaal drie penalty's, waaronder die van voormalig Ajacied Davinson Sánchez. Omdat namens de Argentijnen alleen Rodrigo De Paul faalde, krijgt de Copa in de nacht van zaterdag op zondag zijn droomfinale.

Voor Messi wordt dit een nieuwe kans om dan eindelijk eens een hoofdprijs te pakken met zijn land. De aanvaller speelde al vier finales met Argentinië (drie Copa-finales, een WK-finale), maar verloor deze allemaal. Tegen Brazilië hoopt Messi een einde te kunnen maken aan deze serie.

verloren finales van lionel messi

Jaar Toernooi Finale Uitslag
2007 Copa América Brazilië - Argentinië 3-0
2014 WK Duitsland - Argentinië 1-0
2015 Copa América Chili - Argentinië 0-0 (Chili wns)
2016 Copa América Chili - Argentinië 0-0 (Chili wns)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.