Copa América-chaos: 'President eist ontslag Tite'

Reacties

Het toernooi om de Copa América is nog omgeven door onzekerheid en controverse. Zo wil de Braziliaanse president Jair Bolsonaro dat bondscoach Tité wordt ontslagen wegens de muiterij.

Copa América-chaos: 'President eist ontslag Tite'
© Pro Shots

Spelers en coaches uit verschillende landen hebben hun onvrede en zorgen geuit over het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, dat op 13 juni zou moeten beginnen. Na het afhaken van beoogde gastlanden Colombia en Argentinië bood Brazilië aan de organisatie op zich te nemen.

Dat stuitte tegen de borst van de eigen internationals, die een boycot in overweging namen als uiting van verzet. Zij hebben liever dat het toernooi afgelast dan wel uitgesteld wordt vanwege de corona-epidemie.

Die stellingname zorgde weer voor grote wrevel bij de Braziliaanse president Bolsonaro. Tijdens een crisisbijeenkomst met het kabinet werden plannen gesmeed om de muiterij de kop in te drukken. Het was 'een erekwestie' en 'een politieke oorlog', zo meldden zijn adviseurs.

Bolsonaro zou vergaande maatregelen eisen. Bondscoach Tité, die zich heeft geschaard achter zijn spelers, zou onder druk van de president door de Braziliaanse bond vervangen moeten worden door Renato Gaúcho. Bondsvoorzitter Rogério Caboclo zou hebben beloofd voor dinsdag de wisseling van de wacht door te voeren. De situatie is echter complex geworden nadat Caboclo per direct werd geschorst wegens aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag.

Juist met al het verzet en met alle onzekerheid over het toernooi kwam de Argentijnse bond met een opvallend statement. Daarin werd de deelname van La Albiceleste aan de strijd om de Copa América bevestigd, al blijft het de vraag waar en of het toernooi daadwerkelijk wordt gespeeld deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.