NEC-boegbeeld Van Eijden (34) zet komende zomer punt achter carrière

Reacties

Rens van Eijden (34) stopt na dit seizoen met profvoetbal. De ervaren verdediger maakt deze jaargang nog wel gewoon af bij NEC.

NEC-boegbeeld Van Eijden (34) zet komende zomer punt achter carrière
© Pro Shots

Van Eijden doorliep de academie van PSV en maakte in 2009 de overstap naar Nijmegen. Daar groeide hij uit tot sleutelspeler in de verdediging. Na een uitstapje van twee jaar bij AZ, keerde de Brabander in 2018 weer terug bij NEC. Inmiddels heeft hij liefst 281 officiële duels voor de Nijmeegse club achter zijn naam.

Dit seizoen ontbrak Van Eijden lange tijd met een kruisbandblessure. 'De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om voor het einde van dit seizoen fit te raken. Dat is gelukt. De komende weken staan in het teken van het zo goed mogelijk afronden van dit competitieseizoen', vertelt Van Eijden op de kanalen van NEC. Daarna zit zijn loopbaan erop.

'Ik ben ontzettend trots op mijn prachtige carrière. Het was een moeilijke beslissing, maar ik sta volledig achter mijn keuze. Ik ben blij dat ik zelf de regie in handen heb om te bepalen wanneer ik mijn carrière beëindig. Dat moment is nu aangebroken', aldus de verdediger.

'Ik heb prachtige momenten meegemaakt tijdens mijn carrière, waaronder het kampioensjaar met NEC in de Jupiler League, waar we met een recordaantal punten en doelpunten kampioen werden én daarnaast natuurlijk de promotie van het afgelopen jaar. Het was een voorrecht om deze momenten als aanvoerder van NEC mee te maken. Ik wil de club dan ook bedanken voor de mooie jaren die ik hier heb beleefd. Ik heb hier namelijk niet alleen mooie momenten gekend, maar ook vrienden voor het leven gemaakt.'

Vanaf komende zomer is het tijd voor iets nieuws, vindt Van Eijden. 'Ik kijk uit naar het vervolg van mijn carrière. De drang om mezelf verder te ontwikkelen heb ik ook buiten het sportveld. Ook hier blijft voor mij het uitgangspunt om gezamenlijk mooie resultaten neer te zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.