Nagelsmann begrijpt weinig van uitverkiezing Gavi tot grootste talent

Reacties

Jamal Musiala had meer verdiend bij de Kopa Trophy-verkiezing, vinden Bayern München-trainer Julian Nagelsmann en ploeggenoot Alphonso Davies. De negentienjarige Duitser eindigde als derde, achter Eduardo Camavinga en winnaar Gavi.

Nagelsmann begrijpt weinig van uitverkiezing Gavi tot grootste talent
© Pro Shots

Musiala is bij Bayern de status van groot talent al bijna ontgroeid. De tiener heeft een basisplaats veroverd in het Beierse sterrenensemble en maakte ook veel indruk bij de Duitse nationale ploeg. Daar staat de teller voor de aanvallende middenvelder inmiddels al op zeventien interlands. Zijn prestaties bij Bayern en de nationale ploeg waren echter niet genoeg om de prijs voor beste speler onder de 21 jaar te winnen.

Nagelsmann vindt dat Musiala hoger had moeten eindigen bij de verkiezing die verbonden is aan de Ballon d'Or. 'In mijn ogen hebben Jamal Musiala en Jude Bellingham een beter seizoen gehad dan de winnaar', zei de Bayern-trainer dinsdag tegenover Duitse media. Borussia Dortmund-smaakmaker Jude Bellingham eindigde vlak achter Musiala, als vierde. 'Gavi is wel een geweldige speler hoor, ik ben blij voor hem', voegde Nagelsmann toe.

Davies gaf zijn mening via Twitter. De 21-jarige Canadees liet weten in Musiala een toekomst Gouden Bal-winnaar te zien. 'Ze hebben je de Kopa Trophy misschien ontnomen, maar ze zullen de Gouden Bal niet van je afpakken', zei de linksback. Musiala was niet de enige Bayern-speler in de toptien van beste jonge spelers. Voormalig Ajacied Ryan Gravenberch eindigde namelijk als zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.