Gavi verslaat Gravenberch en volgt Pedri op als beste jongeling

Reacties

Gavi heeft maandagavond op het Gouden Bal-gala in Parijs de Kopa Trophy in de wacht gesleept. Die is bedoeld ter onderscheiding van de beste voetballer onder de 21 jaar. De Nederlandse genomineerde Ryan Gravenberch eindigde op een gedeelde zesde plaats.

Gavi verslaat Gravenberch en volgt Pedri op als beste jongeling
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De pas achttienjarige Gavi heeft een vaste basisplaats afgedwongen bij Barcelona en speelde inmiddels ook al twaalf interlands voor de nationale ploeg van Spanje. Zijn stormachtige ontwikkeling wordt nu dus beloond met deze award, die hij overneemt van zijn ploeggenoot Pedri, die vorig jaar won. De prijs bestaat pas sinds 2018 en werd eerder gewonnen door Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt, nadat er in 2020 geen uitreiking plaatsvond vanwege de coronapandemie.

De concurrentie was stevig, maar Gavi bleef de rest van de top tien dus voor. Die bestaat verder uit, op aflopende volgorde, Eduardo Camavinga, Jamal Musiala, Jude Bellingham, Nuno Mendes, Josko Gvardiol, Ryan Gravenberch, Bukayo Saka, Karim Adeyemi en Florian Wirtz.

Lees in onderstaand liveblog alle ontwikkelingen op het Gouden Bal-gala in Parijs nog eens terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.