Naderende doorbaak in Vlahovic-soap lijkt ook goed nieuws voor Barcelona

Reacties

Er lijkt een doorbraak aanstaande in de aanhoudende transfersoap rond Dusan Vlahovic. Fiorentina heeft bevestigd dat er inmiddels concrete aanbiedingen op tafel liggen voor de Servische topschutter.

Naderende doorbaak in Vlahovic-soap lijkt ook goed nieuws voor Barcelona
© Pro Shots

De grote Italiaanse sportkranten zijn al langere tijd in de ban van de volgende stap van Vlahovic. Fiorentina heeft de 21-jarige aanvaller al meerdere malen verzocht zich uit te spreken over zijn toekomst, maar de Serie A-topscorer houdt zijn kaken stijf op elkaar. Waar de club uit Florence nog altijd hoopt zijn in 2023 aflopende contract te verlengen, lijkt de 1 meter 90 lange aanvaller zelf de voorkeur voor een transfer te hebben.

Fiorentina laat Vlahovic echter niet zomaar gaan. De clubleiding heeft al meerdere malen bevestigd dat er minstens zeventig miljoen euro op tafel moet komen om zaken te kunnen doen. Afgelopen zomer hikten Manchester City en Tottenham Hotspur volgens Italiaanse media al tegen die vraagprijs aan, nu hadden Arsenal en Juventus problemen om aan de eisen van La Viola te voldoen. Maar er lijkt nu toch schot in de zaak te komen.

Fiorentina-directeur Daniele Pradè heeft namelijk bevestigd dat de club meerdere aanbiedingen heeft ontvangen, maar wacht nog op een antwoord van het kamp-Vlahovic. 'We willen weten wat hij en zijn zaakwaarnemer willen. We staan ook open voor nieuwe gesprekken over een contractverlenging, maar we hebben aanbiedingen om hem voor een mooi bedrag te verkopen. We kunnen het ons niet verloorloven dat hij gratis vertrekt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fiorentina zet de deur voor een transfer in januari dus nadrukkelijk open. Volgens verschillende betrouwbare journalisten, onder wie transferexpert Fabrizio Romano, is het Juventus dat een bod van circa 65 miljoen euro voorbereidt. Zelf is Vlahovic al persoonlijk akkoord met De Oude Dame over een vijfjarig contract. Arsenal zou inmiddels al naar een alternatief zoeken en denkt volgens Mundo Deportivo aan Espanyol-spits Raúl de Tomas.

De op handen zijnde doorbraak in de Vlahovic-deal betekent mogelijk ook goed nieuws voor Barcelona. De worstelende Catalanen willen Álvaro Morata deze maand naar Camp Nou halen, maar tot nu toe werkte Juventus niet mee aan het vertrek van de Spaanse spits. Nu trainer Massimiliano Allegri met Vlahovic zijn gewenste aanvallende versterking lijkt te krijgen, verandert dat wellicht ook de situatie voor Morata en Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer D. Vlahović
Meer over D. Vlahović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.