Allegri sluit de deur voor Barcelona-transfer Morata

Reacties

Een transfer van Álvaro Morata naar Barcelona leek in de maak, maar Juventus-trainer Massimiliano Allegri wil daar niets van weten. De coach heeft zijn spits verteld dat hij deze maand niet mag vertrekken. Aaron Ramsey is wél op weg naar de uitgang van het Allianz Stadium.

Allegri sluit de deur voor Barcelona-transfer Morata
© Pro Shots

Barcelona haalde met Dani Alves en Ferran Torres tot dusver twee nieuwe spelers binnen en het leek de bedoeling dat Morata aanwinst nummer drie zou gaan worden. Aan het begin van deze week werd in Italiaanse én Spaanse media beweerd dat Juventus bereid was om mee te werken en dat Morata al een persoonlijk akkoord had bereikt met Barcelona over een samenwerking.

Een deal leek in de maak, maar woensdag werd opeens beweerd dat de overgang van Morata was afgeketst. Allegri bevestigde dit laatste op zijn eerste persconferentie van dit kalenderjaar. 'Hij heeft een verkeerd label gekregen', zei de coach over Morata. 'Álvaro is een erg belangrijke speler voor ons. Ik heb met hem gesproken en hem gezegd dat hij niet mag vertrekken. Zaak gesloten.'

Morata is bezig aan zijn tweede periode bij Juventus, dat de spits deze keer sinds de zomer van 2020 huurt van Atlético Madrid. De Spaans international deed dit seizoen in 23 van de 25 wedstrijden van Juventus mee en was daarin goed voor zeven doelpunten. Vorig seizoen was Morata in 44 duels twintig keer trefzeker voor De Oude Dame.

Ramsey
Morata mag dus niet vertrekken bij Juventus, maar Ramsey mag wél weg. De Welshman komt niet in de plannen van Allegri voor en keert naar alle waarschijnlijkheid terug naar de Premier League, waar hij eerder furore maakte bij Arsenal. 'Aaron is een speler die zal vertrekken', bevestigde Allegri. Hij wilde echter niet zeggen naar welke club de middenvelder zal gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.