'Barcelona dicht bij komst Morata; Juventus weigert Memphis als ruilmiddel'

Reacties

Barcelona is druk bezig met het verversen van de selectie. Dani Alves en Ferran Torres zijn al binnengehaald en Álvaro Morata lijkt de volgende winterse versterking te gaan worden. Dat Memphis Depay als ruilmiddel naar Juventus verhuist, is zeer onwaarschijnlijk.

'Barcelona dicht bij komst Morata; Juventus weigert Memphis als ruilmiddel'
© Pro Shots

Xavi Hernández is druk bezig met het vormgeven van 'zijn' Barcelona en probeert vooral om de voorhoede een nieuw gezicht te geven. Donderdag verschenen de eerste geruchten over de Catalaanse interesse in Morata en Catalunya Radio weet dat de onderhandelingen nu al in een vergevorderd stadium zitten. Juventus heeft reeds aangegeven dat het bereid is om Morata te laten gaan, terwijl de Spaans international heeft laten weten dat hij graag naar Barcelona vertrekt.

Juventus en Barcelona moeten nu nog het een en ander zien op te lossen met Atlético Madrid. Juventus betaalde vorig jaar zomer twintig miljoen euro aan de Spaanse kampioen om Morata voor twee jaar te kunnen huren en heeft in de zomer een optie tot koop ter waarde van 35 miljoen euro. De Italiaanse grootmacht zal van deze mogelijkheid sowieso afzien.

Morata en Juventus willen in januari al van elkaar af, maar nu is dus even de vraag hoe dat financieel geregeld moet worden. Atlético zit hierdoor als derde partij aan tafel.

Memphis Depay
Zoals bekend heeft Barcelona niet bijster veel financiële mogelijkheden en daarom moet de club creatief zijn bij het halen van versterkingen. De Italiaanse pers heeft begrepen dat Barcelona heeft geprobeerd om Memphis Depay als onderdeel van de deal naar Juventus te laten vertrekken. Massimiliano Allegri zou echter niet veel voelen voor de komst van de Nederlander.

Memphis is pas sinds de zomer actief voor Barcelona, dat de aanvaller destijds transfervrij overnam van Olympique Lyon. In 21 wedstrijden voor de Catalanen maakte hij tot dusver acht doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.