Mourinho vreest volgend duel na wedstrijd tegen 'monsters'

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho zag zijn ploeg op Boxing Day een zwaarbevochten overwinning boeken tegen Brighton & Hove Albion. Mourinho looft zijn spelers voor de prestatie, maar vreest de komende wedstrijd, die alweer voor de deur staat.

De decembermaand is in Engeland traditioneel zwaar. Tottenham verloor afgelopen zondag nog van Chelsea en won donderdag met 2-1 van Brighton. Over twee dagen staat echter alweer het volgende competitieduel op het programma, Norwich City is zaterdag de tegenstander. Opnieuw een zware klus voor de manschappen van Mourinho. De manager heeft Brighton hoog zitten.

'Fysiek gezien zijn ze monsters', sprak de Portugees na de gewonnen wedstrijd. 'Ze hebben veel tijd om te sleutelen aan het elftal, omdat ze niet in Europa spelen.' Tottenham kwam enkele minuten voor rust op achterstand, maar herstelde zich in het tweede bedrijf. 'Onze teamgeest in de tweede helft was geweldig', blikte Mourinho terug bij de BBC. 'Dit waren drie erg belangrijke punten, zeker na de nederlaag in de vorige speelronde', doelde de coach op de nederlaag tegen Chelsea.

Het resultaat moest dus uit de tenen komen bij Tottenham, wat voor dubbele gevoelens zorgt bij Mourinho. Aan de ene kant heeft hij gezien waar zijn spelers toe in staat zijn, maar zo richting het einde van weer een zwaar voetbaljaar zijn de krachten bij de Tottenham-selectie wel weggevloeid. 'Mentaal gezien waren we top, het team was toegewijd. Ze speelden met lef en passie. Ik zei dat de jongens zich op deze wedstrijd moesten focussen. Ik kan het me niet eens voorstellen dat we in twee dagen weer moeten spelen… Daar moeten we ons weer op voorbereiden, want dat gaat weer zwaar worden.'

Tottenham staat voorlopig vijfde in Engeland, wat aan het einde van het seizoen niet voldoende zou zijn voor Champions League-voetbal.